28 svi.

Još jedna radionica za mlade iz područja medijske pismenosti

Kako prepoznati lažnu vijest kao oblik propagande žutog tiska nastalog korištenjem dezinformacija i masovne obmane? Gdje se najčešće objavljuju lažne vijesti i koja je njihova poveznica sa dezinformiranjem, zastrašivanjem javnosti, parodijom, satirom ili jednostavnim privlačenja pažnje? Odgovore na ova i slična pitanja pronađite na još jednoj radionici u sklopu projekta „Škola medijske pismenosti Makarska“.

Radionica će se održati u Info centru za mlade Makarska (Hrpina 1), u subotu, 2. lipnja 2018. s početkom u 14:00 sati, a vodit će je Snježana Šulenta.

Inače, projekt „Škola medijske pismenosti Makarska“ financiran je sredstvima Agencije za elektroničke medije i traje do kraja 2018. Projektom se nastoje mladima približiti mediji kao sastavni dio njihovih života i prenositelji vrijednosti te se želi osvijestiti sam odnos mladih prema medijima.

Projekt obuhvaća tri dimenzije medijskog opismenjavanja mladih: tehničke kompetencije (mogućnost pristupa medijima), kritička prosudba (mogućnost analize i kritičkog vrednovanja medija) i proizvodnja sadržaja (stvaranje novog medijskog sadržaja za mlade). Projektom su obuhvaćeni mladi u dobi od 15 do 30 godina koji se obrazuju za daljnje prenošenje znanja i kompetencija iz ovog područja. Projekt uključuje i edukaciju predstavnika lokalne vlasti, učenike srednjih škola, mlade s rizičnim ponašanjem, te opću populaciju građana kroz njihovo sudjelovanje u tematskim javnim tribinama i praćenjem prezentacija medijskih sadržaja koji su izradili sudionici radionica i treninga.