21 velj.

Priopćenje za javnost: Ne želimo biti ničija politička platforma!

Upravni odbor udruge Ruke za bolju Makarsku ograđuje se od izjave gosp. Ivana Šimića na njegovoj facebook stranici/grupi SOSejava kako je Građanska inicijativa SOS OSEJAVA dogovorena na njegov prijedlog, na sastanku u prostorijama udruge Ruke za bolju Makarsku.

Želimo naglasiti kako je javnu polemiku o problemu UPU Platno gosp. Šimić pokrenuo potpuno samostalno i bez prethodnog savjetovanja s Upravnim odborom udruge. O članskom statusu gosp. Šimića odlučivat će Skupština udruge, u ožujka 2018., nakon održavanja redovne Izborne skupštine udruge.

Također naglašavamo kako udruga Ruke za bolju Makarsku nema vlastiti prostor, već za svoje redovne aktivnosti koristi prostor u vlasništvu Grada Makarske na adresi Trg Hrpina 1. Korištenje navedenog prostora temelji se na Zaključku makarskog gradonačelnika od 14. veljače 2017. (Klasa: 372-01/17-01/6 i Ur.2147/05-05-03/6-17-2), u svrhu provedbe Lokalnog programa djelovanja za mlade Grada Makarske do 01. ožujka 2020.

Udruga Ruke za bolju Makarsku priključuje se drugim neprofitnim i apolitičnim organizacijama te ostalim građanima i građankama Makarske u pružanju podrške i pomoći Građanskoj inicijativi SOS OSEJAVA. Na to nas, između ostalog, obvezuje i čl. 5. Statuta udruge koji kao jedan od ciljeva osnivanja udruge navodi pružanje potpore civilnim inicijativama.

Upravni odbor udruge Ruke za bolju Makarsku: Petar Kelvišer, Jurica Pavlović, Josip Paunović, Boris Paunović, Martina Paunović Novosel.