Mreža aktivnih građana Makarska

Mreža aktivnih građana Makarska (MagMa) je cjelogodišnji program podrške organizacijama civilnog društva, započet u veljači 2017. Program se prvu godinu provodio u partnerstvu s Udrugom OSI Sunce i Savjetovalištem Lanterna , a uz financijsku potporu Grada Makarska (20.000,00 kn).

Program je usmjeren na pružanje tehničke pomoći civilnim udrugama u osmišljavanju i realizaciji samostalnih i suradničkih projekata, s ciljem da se iste osnaže kroz razvijanje međusektorske suradnje i javno-civilnog partnerstva. Programom se također želi riješiti problem kroničnog nedostatka suradničkog javnog prostora i opreme te kompetencija i znanja za bolji rad civilnog sektora.

Programske aktivnosti odnose se na umrežavanje organizacija civilnog društva, jačanje njihovih kapaciteta za osposobljavanje u pripremi projekata financiranih javnim sredstvima, suradničko planiranje te pokretanje u rad javnog prostora za provedbu suradničkih inicijativa.

Edukacijske aktivnosti vezane su uz radioničke treninge iz područja zagovaranja u javnim politikama, projektnog planiranja, odnosa s javnošću , fundraisinga, menadžmenta volontera i društvenog poduzetništva.

Aktivnosti vezane uz suradničko planiranje vezane su uz pokretanje u rad javnog suradničkog prostora i djelovanja projektnog inkubatora, organizaciju zajedničke javno-zagovaračke aktivnosti Uključi se! te održavanje završne konferencija na kojoj će biti predstavljeni rezultati programa.