04 sij.

Uključi se i volontiraj u programu za mlade

Project11_Layout 1

Udruga Rockatansky, GI „Ruke za bolju Makarsku“ i Savjetovalište Lanterna objavljuju
JAVNI POZIV
volonterima i volonterkama za uključivanje u osmišljavanje i provedbu programa matineje za mlade Lajkaj petkom

Kreativna si i komunikativna osoba? Zanima te rad s mladima i ljubitelj/ica si urbane kulture? Imaš volontersko iskustvo ili je volontiranje izazov kojem ne možeš odoljeti? Ukoliko je tvoj odgovor na neki od ovih pitanja potvrdan, prava je prilika da postaneš volonter/ka u programu matineje za mlade Lajkaj petkom

Lajkaj petkom je projekt kojeg su u siječnju 2015. pokrenule udruge Rockatansky i Ruke za bolju Makarsku s ciljem osmišljavanja programa druženja i kvalitetnog provođenja slobodnog vremena za mlade između 13 i 17 godina. U želji za širenjem suradničke mreže i podizanja projekta na višu razinu, isti je od ove godine prerastao u suradnički volonterski program uključivanjem Savjetovališta Lanterna s vlastitim projektom „Možemo zajedno i drugačije“.
Program matineje za mlade temelji se na glazbenim slušaonicama, koncertima, projekcijama filmova, izložbama, glazbenim kvizovima, tribinama, kreativnim radionicama te promocijama knjiga, časopisa i stripova, a odvija se petkom u matinejskom terminu od 18 do 22 sata u prostoru udruge Rockatansky.
Termin i način održavanja programa usklađen je sa zakonskim okvirima, čime maloljetna djeca izbjegavaju prekasno izbivanje iz kuće, a točenje alkohola ili pušenje nije dozvoljeno unutar prostora udruge.

Opis volonterskog posla:
• koordinacija rada volonterskih skupina na temelju zajedničkih interesa i raspolaganja slobodnim vremenom njihovih članova/ica;
• evidencija rada volontera/ki kroz realizirane volonterske sate;
• izvješćivanje javnosti o programu matineje putem medija i društvenih mreža;
• osmišljavanje matinejskih aktivnosti poput puštanja glazbe, vođenja kvizova i društvenih igara, vođenja tribina i panel rasprava, projekcije filmova, vođenje kreativnih radionica (likovne, literarne, foto, glazbene), organizacije tematskih večeri, koncerata, izložbi i sl.

Trajanje volonterskog programa: volontiranje uključuje provedbu programa matineje petkom od 18 do 22 sata kao i prethodnu pripremu i dogovor volontera, u razdoblju od veljače do srpnja 2016.

Korist uključivanja u volonterski program:
• posjedovanje službene volonterske knjižice s evidentiranim volonterskim satima;
• mišljenje i preporuka organizatora važne za daljnji volonterski staž ili zapošljavanje;
• korisno volontersko iskustvo kroz zabavu, druženje i timski rad;
• stjecanje vještina i znanja korisnih za buduće poslove i aktivnosti.

Uvjeti i način prijave: prednost uključivanju u program imaju osobe od 15 do 30 godina. Prijaviti se mogu i oni stariji ukoliko pokažu zanimanje i spremnost na vlastiti angažman. Prijave se vrše do petka, 29. siječnja 2016. slanjem osobnih podataka i kratkog motivacijskog pisma na e-mail adresu petarkelviser@gmail.com ili predbilježbom na broj telefona Savjetovališta Lanterna 021 616 992 (radnim danom od 8:00 do 12.30 sati). Prvi susret i dogovor volontera održat će se u subotu, 30. siječnja 2016. u 20:00 sati u prostoru Savjetovališta Lanterna (Trg Tina Ujevića 5/3. Makarska)

O dosadašnjoj provedbi projekta više na: http://ruke.hr/projekti/lajkaj-petkom/, www.facebook.com/Lajkaj-petkom